Unaprijed određeni prikaz objekta. Odaberi da bi kreirao svoj predložak, Identifikacija čvora: 5140, Identifikacija objekta: 5248

Vodič dobre higijenske prakse i primjene HACCP načela za institucionalne kuhinje

Vodič dobre higijenske prakse i primjene HACCP načela za institucionalne kuhinje

20.05.2010.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi početkom 2010. godine završilo je s provedbom projekta „Jačanje kapaciteta za implementaciju HACCP principa u institucionalnim kuhinjama“ unutar programa MATRA 2007. Svrha projekta odnosila se na implementaciju HACCP principa u kuhinjama bolnica, koje su pod nadležnošću Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

U sklopu projekta izrađen je Vodič dobre higijenske prakse i primjene HACCP načela za institucionalne kuhinje te je provedena analiza stanja kao i probna primjena vodiča provedena je u šest odabranih pilot - bolničkih kuhinja na području Republike Hrvatske (KB Dubrava, KBC Zagreb-bolnica Rebro, Klinika za dječje bolesti Zagreb, KBC Split-lokalitet Firule, KBC Rijeka-lokalitet Rijeka, KB Osijek). Vodič je izrađen u suradnji s nizozemskim i hrvatskim stručnjacima na području sigurnosti hrane. Vodič ima ulogu glavnog-pomoćnog instrumenta pri implementaciji HACCP principa u bolničkim, kako i ostalim institucionalnim kuhinjama.

Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2011 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.